Slovenski XMLTV grabber HOWTO [sl]

This is only relevant for Slovenian audience:

Christooss je v komentarjih rekel, da naj napišem HOWTO za slovenski XMLTV grabber pa sem si mislil, dobra ideja. Grabber potrebuje PHP za (TV3 – optional, in pa Tele M), v bistvu je pa bash skripta.

Tukaj je:

1. Če potrebujete še nemški program za nemške kanale, si prenesite XMLTV grabber prisma. Drugače, lahko tudi uporabljaš, grabber ki ste ga do sedaj, moj slovenski, prenese samo slovenske kanale. Grabber configurirajte, da si nastavite katere programe želite. A ga ne poženite.

2. Nato je treba nastaviti xmltvid-je programov. z PMA pojdite do Mythtv baze. In tam v tabeli channel nastavite za vsak kanal xmltvid. Če boste uporabljali XMLTV_prismo potem uporabite Prisma IDje. Tukaj so pa IDji, za moj grabber:

Za zadnje tri nisem nikjer našel Slovenskega programa, edino na hrvaški strani Phazer, kjer ponujajo celo XMLTV.
3. Nato prenesite prenesite in odtarajte datoteko sloxmltv.tar.bz2, poženete z ./updatexmltv in bo poiskal spored za SLO 1, SLO 2, TV 3, Tele M, Discovery, Animal planet, National Geographic, HTV 1, HTV 2, HTV 3 in vse te programe dodal v mythtv z mythfilldatabase. Če vaš source ID pri Mythtv ni ena morate to spremeniti v updatexmltv. V updatexml lahko označite, katere programe želite in katere ne. Za program TV3 in Tele M je potreben PHP. Če ne želite uporabljati PHP, potem lahko uporabljate tudi TV3, ki pride z Vidmarjevim XMLTVjem. (Zajema z iste strani kot jaz, edino da moj še potegne dol opise in pa napiše tage za episode, ter dobi podrobne podatke z IMDB. )

Če ne želite uporabljati PHPja lahko zbrišete vse ostale datoteke razen updatexmltv samo da morate potem v updatexmltv zakomentirati RTVSLo in TV3.

Xmltv_prisma je zelo počasna za kakšnih 7 dni traja tudi po 5 ur da updajta kanale, ampak je najboljše kar je trenutno na voljo. ./updatexmltv je hiter. Kakšnih 15 minut za prvič, potem pa hitreje, ker shrani v cache podatke o
ponavljajočih programih. (pri TV3)

Najboljše bi bilo programe zajemat s Siolove, strani, kjer so vsi programi in še opisi. A to bi IMHO bilo težko, zato ker uporablja piškotke in seje.

Če vam kaj ni jasno vprašajte. Če imate kakšno boljšo idejo povejte.

P.S.: Vem da PHP ni najprimernejši jezik za to, ampak je jezik, ki ga trenutno najbolj poznam 🙂

Update: Dodal nov link za prenos, ker je stari nehal delat. In v datoteki je popravljen datum, ker se je vmes spremenila ura. Ter TV3 ne dela več preko PHPja ampak samo še preko Vidmarjevega XMLja.

7 Comments »

  1. christooss said

    Bi blo fino, da bi se še prizmo includal v paket in eno generalno bash skripto, ki bo naredila vse. Da ne bo treba 2 – 3 stvari dol vlečt.

    A potrebuješ nameščen php? Gotov ja. 🙂

    Kaj pa MTV adria pa to?

  2. christooss said

    v bash (ali php ali karkoli že za en jezik) skripti bi se potem lahko naredilo tudi urejanje id tagov programov v mythtv.

  3. mabu said

    Bom naredo, ko bom mel čas. Trenutno sem malo zaposlen, z delanjem še dveh spletnih strani.

    Za ostale programe, pa povej kaj bi še bilo dobro imeti, pa kje se da dobit pogram pa bom probal dodat.

  4. Damci said

    Kje je grabber možno dobiti, ker link, ki si ga navedel v opisu ne deluje.

  5. mabu said

    Sem dodal nov link, ki deluje in posodobil datoteke, ker se je spremenila ura.

  6. jaka said

    Pozdrav vsem,

    sem čisto svež in imam začetne težave. Pred kratkim sem si instaliral Mythbuntu. Sedaj pa bi rad dodal slovenski grabber. Ker sem relativno nov, bi potreboval bolj podrobna navodila. Ali lahko prosim za pomoč oz. za navodila step by step…

  7. mabu said

    JIh bom napisal ju3 popoldne, če pa nebo časa pa 100% za vikend. Trenutno zaradi neznanega razloga (verjetno se je spletna stran spremenila) ne deluje xmltv_prisma (Večina neslovenskih programov). Bom poskusil to rešit z nekim drugim grabberjem.

RSS feed for comments on this post · TrackBack URI

Leave a comment